wtorek, 22 listopada 2016

Tosty z wędzonym łososiem



Ta pyszna przekąska skradła moje serce od początku i była to zdecydowanie miłość od pierwszego wejrzenia. Tą miłością zaraziłam też przy okazji kilka innych osób, które u mnie jadły te tosty :) Z przepisu korzystam dobrych kilka lat, a podsunęła mi go kiedyś koleżanka z dawnej pracy, która jadła ten przysmak będąc w Norwegii. Dzielę się nim dzisiaj też tu :)

Składniki (na 10 tostów):
-10 kromek pieczywa tostowego
-150 gram łososia wędzonego w plastrach
-1 średniej wielkości cebula
-3 łyżki octu balsamicznego
-2 łyżki majonezu
-1 łyżeczka chrzanu ze słoika

Pieczywo opiekam w tosterze. Sos robię mieszając ze sobą majonez z chrzanem. Cebulkę kroję w piórka i zalewam octem balsamicznym co najmniej 30 minut przed podaniem tostów. Na każdej opieczonej kromce układam łososia, którego smaruję zrobionym kremem, a następnie układam na nim cebulkę.
Tak, to już koniec! Obiecuję, że lepszych tostów nie jedliście :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz