Swoje pierwsze kroki z gotowaniem poczyniłam mając około jedenastu lat. Zawsze ciągnęło mnie do "kucharzenia" i określenie "kura domowa" wcale mi nie ujmuje ;) Gotowaniu poświęcam dużo czasu, mimo innych wielu obowiązków. Mój syn chyba wyczuwa powagę sytuacji i rozumie moją pasję, bo póki co mocno nie przeszkadza mamie w pichceniu ;) Kocham, gdy na talerzu jest estetycznie, bo najpierw "jedzą oczy", które rozbudzają nasz apetyt. Na moim blogu czuj się swobodnie, jak u siebie w kuchni!
wtorek, 26 lutego 2019
Domowy serek homogenizowany
Jest mi strasznie smutno, że dopiero kilka dni temu dowiedziałam się (i to przypadkowo), że mogę w domu zrobić sobie kiedy tylko zechcę serek homogenozowany w stylu Danio. Zupełnie bez konserwantów, zupełnie bez żadnych ulepszaczy, pyszny, szybki i bardzo prosty. Kiedyś wspominałam, że kocham wiedzieć co jem i cieszę się, że mogę zrobić coś zdrowego, a pysznego. Nie przedłużając, zapraszam po przepis.
Składniki:
-1 kostka twarogu półtłustego
-1 mały jogurt naturalny
-2 średniej wielkości banany
Wszystkie składniki dobrze zblendować do konsystencji gładkiej masy. Przelać do mniejszych pojemników i wstawić do lodówki na 30 minut.
Tak, to wszystko :)
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nigdy nie próbowałam robić sama takiego serka. Chętnie sprawdzę jak smakuje ;)
OdpowiedzUsuńZachęcam! Z pewnością nie będzie to Twój ostatni raz :)
Usuń