piątek, 3 sierpnia 2018

Brownie z kaszy jaglanej


Przyznam szczerze, że bardzo sceptycznie na początku podeszłam do tego przepisu, ale jak moja koleżanka Agnieszka przyniosła mi spròbować to ciasto, to dłuuuugo potem jeszcze miałam jego smak w ustach. Bardzo przypadł mi do gustu i spodobało mi się to, że nie ma tu nawet grama mąki, tylko kasza jaglana, która ją godnie zastąpiła, a może nawet przebiła. Smak zaskakuje, bardzo pozytywnie, zachęcam do spróbowania.

Składniki:
-woreczek ugotowanej, wystudzonej kaszy jaglanej
-2 jajka
-pół szklanki jogurtu naturalnego
-3/4 szklanki cukru kokosowego (takiego ja użyłam, ale w oryginalnym przepisie jest trzcinowy)
-pół szklanki kakao
-60g roztopionego masła (u mnie 82%)
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-szczypta soli

Wszystkie składniki ze sobą połączyć I zblendować na gładką masę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec do suchego patyczka (40-45min) w 180stopniach. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić, dopiero później kroić, w innym przypadku ciasto będzie się rozpadało.



*Przepis pochodzi z bloga ilovebake :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz